Istoricul fundaţiei

20 de ani de experienţe pozitive în România

De peste 20 de ani, Schottener Soziale Dienste gGmbH este implicată în domeniul acordării de asistenţă în beneficiul copiilor şi al tinerilor din România. Punctul de plecare a fost reprezentat de solicitările de consultanţă transmise de către autorităţile şi instituţiile din România. În baza acestora s-au conturat contacte importante care au fost gestionate şi dezvoltate în mod continuu de-a lungul anilor. În prezent este disponibilă o reţea relaţionabilă stabilă, fiabilă şi de încredere, precum şi o legătură profundă cu ţara şi cu cetăţenii acesteia.

Activităţile au demarat prin transporturile de ajutoare şi consultanţă

Punctul de plecare a fost reprezentat pentru început de transporturile de ajutoare pentru căminele de copii şi structurile responsabile pentru acordarea de asistenţă în beneficiul persoanelor vârstnice. Ulterior, interesul s-a mutat către consultanţa acordată către autorităţile române şi structurile responsabile pentru acordarea de asistenţă în beneficiul copiilor şi al tinerilor. Atât specialiştii români, cât şi studenţii din cadrul diferitelor universităţi au vizitat Schottener Soziale Dienste gGmbH pentru a beneficia de un schimb de experienţă de specialitate.

Vacanţe în România pentru adolescenţii germani

Locuitorii instituţiilor responsabile pentru acordarea de asistenţă în beneficiul copiilor şi al tinerilor administrate de către societatea noastră principală petrec vacanţe speciale în România. „Ieşirea din cotidian“, programele speciale de asistenţă, precum şi ospitalitatea populaţiei asigură efecte pozitive.

Dezvoltarea unui concept extern

Experienţele multiple ne-au determinat la mijlocul anilor 90 să elaborăm pentru copiii şi tinerii defavorizaţi din Germania un concept extern individual pentru România. Măsurile individuale organizate pe parcursul ultimilor 20 de ani au fost realizate cu succes deosebit şi se bucură de un interes tot mai ridicat.

Înfiinţarea fundaţiei

Evoluţiile pozitive au determinat Schottener Soziale Dienste gGmbH în anul 2012 să pună bazele fundaţiei Schottener Servicii Sociale cu sediul la Bucureşti.

© Fundatia Schottener Servicii Sociale | +40 374 914 - 115 |